Klankenconcert

Klanken voor lichaam en geest.

Klanken werken harmoniserend op lichaam en geest. Klanken werken op je gevoelens, emoties en herinneringen. Bepaalde klanken en geluiden kunnen je kippenvel bezorgen, een prettig gevoel geven, gevoelens en herinneringen oproepen. Daardoor komen gevoelens los en ben je in staat jezelf te ontladen, spanningen los te laten en weer in evenwicht te komen.
De trillingen kunnen heel krachtig zijn en verplaatsen zich snel en gemakkelijk door het lichaam, waardoor het een fijne inwendige massage ondergaat. Door die trilling komen blokkades vrij en de spanning in de spieren zal minder worden.
Het bewustzijn wordt eveneens geprikkeld. Het is alsof iets “open” gaat dat onder de druk van het dagelijks leven gewoonlijk dicht gehouden wordt.
Elke klank komt op een bepaald gebied het lichaam binnen. Elke vibratie is gericht op de bewustzijnsvelden van je 7 chakra’s, de emotionele energievelden in je lichaam.
Een ziekte heeft te maken met een verstoorde balans in je lichaam, een teveel of een tekort. De klanken stimuleren het lichaam weer om het teveel af te voeren of het tekort aan te vullen.
Klanken zijn in de eerste plaats rustgevend. Het helpt je om beter met spanningen om te gaan, het verbetert de nachtrust, de lichaamsdoorbloeding wordt zodanig dat een betere afvoer van afvalstoffen plaats vindt.
Door middel van dit klankenconcert word je bewustzijn verruimd en ga je een reis maken in je onderbewustzijn. Je gaat op reis zonder je te verplaatsen. De klanken kun je zien als een voertuig voor de menselijke geest die je naar een andere staat van bewustzijn brengt, waardoor je de mogelijkheid krijgt aangereikt om contact te maken met je innerlijke stem.
Probeer vooral te genieten van de klanken zonder verdere bijgedachten. En laat het verder in je gebeuren. Je zult de grootste rijkdom vinden door niets te verwachten. Een open hart en een open geest zijn uiteindelijk de betrouwbaarste wegwijzers op de weg naar binnen. Naar binnen in de klank en naar binnen in jezelf. Wat je ook waarneemt, ervaar het en laat het weer los. Trek er geen conclusies uit. Zo houd je de weg open voor elke volgende ervaring. Hoe meer je de innerlijke zintuigen openstelt, hoe beter je de stem van alles kunt verstaan.
Ik begin het concert met de klank van de tingsha’s als een aanroep. Hij brengt de mens in het hier en nu. Het is belangrijk om in het begin alles los te laten. Ik eindig eveneens met de klank van de tingsha’ s om zodoende met lichaam en geest weer in het hier en nu terug te keren.
Laat de klank in je wonen. Luister niet met je hoofd, maar luister met je hele lichaam en voel met je hart. Dan kan de trilling recht naar binnen gaan.

P1030455